Coca de pebres torrats

 

 

Aquesta coca es pot fer com qualsevol coca mallorquina, posant-hi al damunt, en lloc de trempó o verdura pebres torrats com explicaré ara mateix. De totes maneres, hi ha una típica coca de pebres torrats amb la pasta de la coca de patata, explicada en aquest mateix apartat que és boníssima, encara que ara ha quedat un poc antiga. És una coca perfecta per berenar, i com que ara es fan pocs berenars, i més sopars i dinars, queda un poc desplaçada: Si és un sopar, no saps ben bé quan servir-la. Però si voleu menjar una cosa bona, a finals d'agost o al setembre, quan els pebres vermells són tan bons, feu-la!!!

 

 

La coca amb pasta de coca normal amb sucre

 

La coca amb pasta de coca de patata

 

 

 

Ingredients

Per la pasta:

Hi ha dues maneres:

  1. Fer la pasta de coca mallorquina -explicada a Diversos- i afegir-hi dues cullerades de sucre, perquè agafi aquest to mesclat dolç-salat, tan freqüent a la nostra cuina.

  2. Fer la pasta, molt més elaborada, que està explicada a coca de patata -a Postres- i cobrir-la amb pebres torrats.

Per cobrir la pasta:

 

  1. Pebres vermells per torrar.

  2. Alls (3 o 4).

  3. Oli.

  4. Una culleradeta de vinagre.

  5. Sal.

  6. Unes culleradetes de sucre.

 

 

 

Com fer-ho

 

  1. La pasta no importa tornar-la a explicar: ja és a coca mallorquina -afegint-t'hi el sucre- o bé la coca de patata (la coca de patata és a postres).

Per cobrir-la al damunt:

  1. Torrar els pebres i pelar-los, procurant no banyar-los amb aigua, però llevant bé totes les llavors.

  2. Tallar-los a tires llargues i trempar-los amb l'oli, la sal, el sucre, i el vinagre.

  3. Pelar els alls, laminar-los i mesclar-los amb els pebres trempats.

  4. Quan la pasta ja ha tovat, compondre els pebres al damunt -mirau la foto- i coure-ho com a qualsevol coca.